Om oss

Välkommen till Restaurang Lotus!

Vi på Restaurang Lotus tycker att mat som avnjuts på en restaurang ska vara hälsosam och smakrik utan att behöva kosta skjortan.

Vad menar vi med hälsosam då? Jo, all vår mat lagar vi från grunden. Vi använder oss av färska grönsaker, inte frysta och förvällda grönsaker, inte grönsaker i konserver, utan färska grönsaker med maximalt med näringsämnen bibehållen inför tillagningen. Grönsakerna, liksom allt kött, skärs i små fina bitar för att på så sätt kunna upphettas riktigt snabbt, den s.k. woktekniken. Effekten av denna snabba upphettningsteknik, i motsats till långkok, är att en väsentlig del av näringsämnena kan bibehållas. Sedan har vi vitlöken samt ingefäran som används som en naturlig del i vårt asiatiska kök. Hälsosam och underbart god!

Restaurang Lotus erbjuder mat från tre asiatiska kök, det mongoliska köket med dess barbecue (BBQ), det thailändska köket och sist men inte minst, det kinesiska köket.

Från det mongoliska köket får du som gäst vara med och skapa och i samspel med vår kock göra din alldeles egna rätt. Du kanske vill ha havets läckerheter i en härlig mix med några av dig specialvalda grönsaker? Eller göra helt andra kombinationer som du inte vågat prova tidigare?

Från det thailändska köket väljer vi smakstarka rätter med en fin blandning mellan sött, salt och syrligt, gärna med inslag av curry och chilipeppar, för dig som vill att det ska hetta till lite.

Kina, detta väldiga rike med sin långa och rika historia ger en enorm variation, ur vilken vi endast kan plocka små godbitar från; dumplings, mat på rykande järnplanka eller varför inte värmande och god nudelsoppa. Smaka och njut!

För de som vill fira lite privat går det även att reservera våra trevliga och mysiga grupprum för 10 till 18 matgäster. Även grupprummen är thailandinspirerade.

Vi vill gärna att vår mat ska tilltala alla; livfulla som lugna, stora som små, gamla som unga, spontana som eftertänksamma.

Vi hoppas göra din kväll avkopplande och god!

Önskar,
Vi på Restaurang Lotus

Om du är kall, värm dig med te,
om du är varm, svalka dig med te,
om du är nedstämd, vederkvicker dig te,
om du är orolig, lugnar dig te.
William Gladstone (1809-1896)